Tips voor het aanleveren van bestanden

Alle voorbereiding van je drukwerk gebeurt digitaal. Is het origineel nog niet digitaal? Dat lossen wij meteen op voor jou.

Documenten tot 8 MB mogen via e-mail verstuurd worden, voor grotere volumes kan je gebruik maken van sites zoals: wetransfer.com of yousendit.com

KLEUR

Bij 4-kleurendruk gebruiken wij CMYK (Geen RGB). Zorg er dus voor dat alle foto’s in CMYK staan. Omzettingen kunnen kleurverschillen met zich meebrengen.

Bij standaardkleuren gebruiken wij Pantone Solid Coated of Uncoated.

BESTAND

Indien je gebruik maakt van een opmaakprogramma (zoals bv. Indesign) schrijf je best een pdf in hoge resolutie.

Bij beeldverwerkingsprogramma’s (bv. Photoshop) levert u een .jpg / .eps / .tiff

AFLOOP

Indien je beeld tot op de rand van het papier komt, dien je afloop / bleed te voorzien. In dit geval reken je rondom 3 mm extra. Dat wil zeggen indien je een kaart van 15×10 cm hebt, deze gemaakt wordt op 15,6×10,6 cm. Let wel op: de extra 3 mm wordt afgesneden, plaats hier dus geen tekst.

RESOLUTIE

De resolutie voor beelden moet 300 dpi zijn. Indien de resolutie lager is, kan dit onzuiverheden met zich meebrengen. Beelden van een lagere kwaliteit in beeldverwerkingsprogramma gaan vergroten naar 300 dpi is geen oplossing. Beelden van het internet zijn meestal ook maar 72 dpi, en dus niet bruikbaar voor druk.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen indien je hierover meer inlichtingen wenst.

Ik heb hulp nodig!